Workshops

streep

SPEUREN NAAR KLEUREN
Zaterdag 8 december - Koperdraadje in Alblasserdam. (uitverkocht)

KLEUREN 1

In de ochtend gaan we beter leren kijken en proberen te zien hoe je kleur toch systematisch kunt benaderen. Dat “wetenschappelijke” gaan we doen aan de hand van de kleurentheorie van Johannes Itten. Wees niet bang, het is heel begrijpelijk en ik heb het heel inzichtelijk gemaakt met een fraaie presentatie. Daarna gaan we een observeren. We kijken vaak heel slordig. Ook op kleurengebied. We gaan een afbeelding analyseren en op papier neerslaan met kleurstalen en verschillende garens. Alle materialen hiervoor worden tijdens de cursus verstrekt.

Tegen die tijd zijn we wel toe aan de lunch. Lekkere ovenverse broodjes, een kop soep, kaas, beleg en een salade.

In de middag gaan we met garen aan de gang. Combinaties maken, kleurstellingen proberen. Dat garen waarvan je dacht:”waarom heb ik dat ooit gekocht”. Daar gaan we een perfecte combinatiekleur voor vinden. Soms gaan we breien of haken, soms blijft het bij praten en combineren. Naalden wel zelf meebrengen, maar dat hoor je te zijner tijd nog wel.

Afsluiten en na kletsen met een glaasje wijn en een hapje.

Deze workshop is ongeveer 2 dagdelen en kan als aansluitend half dagdeel naar uw wens en doelgroep aangepast worden. Bijvoorbeeld naar handwerkpatronen, interieur, kunst etc.

CONTRAST EN HARMONIE

contrast en harmonie

In de ochtend gaan we dieper in op hoe we contrasten en harmonieën in kleuren kunnen bereiken, versterken of juist afzwakken. Dat gaan we doen aan de hand van de kleurentheorie van Johannes Itten. Daarna gaan we een collage op kleur maken, naar aanleiding van een keuze voor contrast of juist harmonie. Ik leer je dan ook de techniek van het maken van een collage. Veel mensen vinden collages maken een leuke bezigheid. Ze beginnen linksboven te plakken en hopen rechtsonder in de hoek uit te komen. Dat is niet de meest creatieve manier om dit te doen. Na deze morgen zal je daar anders mee omgaan. Alle materialen hiervoor worden tijdens de cursus verstrekt.

Tegen die tijd zijn we wel toe aan de lunch. Lekkere ovenverse broodjes, een kop soep, kaas, beleg en een salade.

In de middag gaan we met garen aan de gang. Iedereen heeft zichzelf, in samenspraak met de cursusleider een opdracht gesteld. Dan gaan we hiermee aan de slag. Door middel van het toepassen van verschillende steken en streepmotieven gaan we kijken hoe de kleuren elkaar versterken, verzwakken of aanvullen. Materiaal hiervoor is aanwezig. Heb je zelf nog wat restjes, breng die vooral mee!! Hoe meer keuze hoe interessanter het onderzoek. Naalden wel zelf meebrengen, maar dat hoor je te zijner tijd nog wel.

Afsluiten en na kletsen met een glaasje wijn en een hapje.

driehoek