Introductie

streep collage

Na een studie aan de lerarenopleiding textiele werkvormen en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem heb ik jarenlang ervaring opgedaan in de Nederlandse mode-industrie. Veel gereisd in het buitenland en de mode en het textiel in al zijn facetten ervaren. Het gebruik van kleuren en hun werking op elkaar heeft mij altijd geïnteresseerd. Bij de bedrijven waar ik werkte was ik altijd verantwoordelijk voor de kleurenkaarten voor het komende seizoen. Daarvoor heb ik heel lang de beurzen en bijeenkomsten in Parijs en Florence bezocht.

Op een gegeven moment merkte ik dat ik de mode niet meer zo interessant en te "dictatoriaal " vond. De eigen smaak van iemand is een veel mooier uitgangspunt om op kleurgebied mee te gaan werken. En dat is precies wat er in mijn workshops gebeurd. Werken vanuit je eigen smaak, soms op gevoel, soms met systeem.

Nu haal ik veel voldoening uit het overbrengen van mijn kennis, en vooral mijn kennis over kleur. Doordat ik een 2- graads bevoegd docent ben zijn mijn workshops niet alleen gezellig en leerzaam, maar ook zodanig opgezet dat de kennis goed gestructureerd overgebracht wordt.